DIZÁJN CENTER NAPIFRISS ESEMÉNYEK,ÉLMÉNYEK, ÉS SOK EGYÉB MÁS
*********MENŰK*********



 

 
Névnap köszöntő.

 
SMS-HÍRDETÉS ITT- MEGÉRI!
 
Ajánlott oldalak!


Autosurfing 


Top list

 

toplista Kostenlose Backlinks bei http://www.backlink-clever.de

 

 
********Naptár********
2025. Április
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 
Olcsón elkészíthető recept ajánlatok!

Különleges ételek-italok tárháza!

2010.04.06. 00:06, Aniko


Daraleves (krupnik)

Hozzávalók:
0,5 kg vékony füstölt szalonna,
0,5 kg sertéscsont,
2 sárgarépa,
2 petrezselyemgyökér,
1 zeller,
1 hagyma,
4 szárított gomba,
15 dkg búzadara,
3 burgonya,
1 evőkanál vaj,
só,
kevés petrezselyem

Elkészítése: A szalonnát, a darabokra vágott csontot két liter vízben lassú
tűzön főzzük, egy óra múlva hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és a
gombát. Amikor a szalonna megpuhult, a levest leszűrjük, a szalonnát
darabokra, a zöldségeket és a gombát vékony szeletekre vágjuk. Fél liter
húslében megfőzzük a búzadarát, amikor megpuhult, hozzáadjuk a vajat, s
addig keverjük a masszát, amíg kifehéredik. Hozzáöntjük a megmaradt
húslevest, visszatesszük a tűzre, beledobjuk a megtisztított, kockára
vágott burgonyát, ami tizenöt-húsz perc alatt megfő. Akkor hozzáadjuk a
szalonnát, a zöldséget, a gombát, ha szükséges, sóval ízesítjük, és finomra
vágott petrezselyemmel tálaljuk. ________________________________________
Húsleves litván módra

Hozzávalók:
25 dkg vesepecsenye,
25 dkg marhafaggyú,
1 gerezd fokhagyma,
majoránna,
só,
bors
A betéthez:
15 dkg liszt,
1-2 tojás,

A töltelékhez:
15 dkg gomba,
1 hagyma,
kevés zsemlemorzsa,
1 tojás,
só,
bors

Elkészítése: A húst, az inaktól és hártyától megtisztított marhafaggyút
megnedvesített fadeszkán külön-külön finomra vágjuk, összekeverjük,
majoránnával, sóval, borssal ízesítjük, s két liter vízben feltesszük főni.
Kevés húslében megpároljuk a megtisztított fokhagymagerezdet, s szétnyomva
belekeverjük a levesbe.
Míg a leves fő, a liszttel, egy-két tojással, egy dl langyos vízzel,
csipetnyi sóval elkészítjük a tésztát, jól összegyúrjuk, vigyázva, hogy
ruganyos, de ne kemény legyen. Harminc percig pihentetjük. A töltelékhez
finomra vágjuk az előre megfőzött gombát, a megtisztított, ugyancsak
finomra vágott hagymával kevés vajban megpirítjuk, egy evőkanál
zsemlemorzsával, egy tojással elkeverjük, megsózzuk-borsozzuk.
A pirog-tésztát vékonyra nyújtjuk, borospohárral öt-hat centiméteres kerek
lapokat vágunk belőle, kanállal mindegyik közepére halmozunk egy adag
tölteléket, a szélüket felhajtjuk, összenyomkodjuk, beletesszük a forró
levesbe. Amikor a pirogok a felszínre jönnek, tálalhatjuk a
levest. ________________________________________
Lengyel rostélyos

Hozzávalók:
1 kg sovány marhahús
1 l félédes asztali fehérbor
1 kg hagyma
6 db paradicsom
6 db paprika
őrölt feketebors
őrölt pirospaprika

1 csomag makaróni
víz
étolaj

Elkészítés: A húst vékonyra szeleteljük, a hagymát, paradicsomot, paprikát
karikára vágjuk. Nagy edénybe beleöntjük az olajat, rátesszük a hagymát, a
felszeletelt húst, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikát szórunk minden réteg
hús tetejére. Rátesszük a hagymát, paprikát, paradicsomot. Addig
rétegezzük, amíg a hús tart, a tetejére is hagymát teszünk. Felöntjük 3 dl
borral és 2 dl vízzel, lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul. Kifőzzük a
makarónit, és ha mindkettő megfőtt, tálaljuk.

Megjegyzés:
Nagyon pikáns, ízletes étel. Igyekezzünk fiatal marhahúst vásárolni, mivel
sokkal rövidebb a főzési ideje
________________________________________Lengyel csirke

Hozzávalók:
70 dkg csirkemell
5-6 dl tejföl
kakukkfű
petrezselyem

fehérbors
ételízesítő

Elkészítés: A csíkokra vágott csirkemellet olajon fehéredésig melegítjük,
majd megszórjuk kakukkfűvel (jó sokkal, hadd legyen pöttyös), fehérborssal,
ételízesítővel és sóval. Megpirítjuk. Ha már majdnem megpuhult, felöntjük
tejföllel, és ebben főzzük készre a húst. A végén petrezselyemzölddel
díszítjük. Párolt rizs illik hozzá.________________________________________
Diós kalács (mazurek)

Hozzávalók:
12 dkg rétesliszt,
3 tojás,
33 dkg porcukor,
12 dkg vaj,
25 dkg darált dió

Elkészítése: A három tojás sárgáját a porcukorral a vajat fokozatosan
hozzáadva habosra verjük, a liszttel és a dióval összegyúrjuk, jól
kidolgozzuk, sütőpapírral kibélelt tepsiben elterítjük, ha szükséges,
késsel elsimítjuk. A három tojásfehérjét a megmaradt porcukorral felverjük,
amikor a hab megkeményedett, befedjük vele a tésztát, és előmelegített
sütőben nem egészen barnára sütjük. Egy-két nap állás után lesz porhanyós,
akkor ajánlatos szeletekre vágva kínálni.

Még nincs hozzászólás.
 
*********MENŰK*********



 

 


 


RECEPT VADÁSZAT!
 
Napszak köszöntő
 
********TOP AFFI********

ELITE
xxx http://myanni.tvn.hu/fc/567.jpg http://myanni.tvn.hu/fc/567.jpg http://myanni.tvn.hu/fc/567.jpg
http://myanni.tvn.hu/fc/567.jpg http://myanni.tvn.hu/fc/567.jpg http://myanni.tvn.hu/fc/567.jpg



Cserék
http://myanni.tvn.hu/fc/567.jpg http://myanni.tvn.hu/fc/567.jpg http://myanni.tvn.hu/fc/567.jpg
 http://myanni.tvn.hu/fc/567.jpg
 http://myanni.tvn.hu/fc/567.jpg http://myanni.tvn.hu/fc/567.jpg http://myanni.tvn.hu/fc/567.jpg
 http://myanni.tvn.hu/fc/567.jpg
 http://myanni.tvn.hu/fc/567.jpg http://myanni.tvn.hu/fc/567.jpg

 
******ÉRKEZŐK*******
 
******Bejelentkezés******
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!